Zomerse open lasagne met rib fingers, asperges, doperwten en dille. 

Open lasagne met rib fingers en asperges

Ingrediënten:

300 g Enkco Ribfingers
6 st Lasagne vellen
8 st Asperges, wit
200 g Doperwten
200 ml Crème Fraiche
10 g Pijnboompitten, geroosterd
2 st Citroen
20 g Sjalotten, gehakt
10 g Dille, gehakt
Siso Purple
Peper, zout
Olijfolie

Bereidingswijze:

Lasagne vellen koken in gezouten water. 

Asperges schillen, aan de kook brengen in gezouten water en laten afkoelen. De doperwten blancheren. 

Olijfolie verhitten en hierin de sjalot glazig fruiten zonder te kleuren. De asperges schuin wegsnijden, toevoegen en kort mee bakken. Doperwten toevoegen en daarna de crème fraiche en citroensap. Aan de kook brengen en op smaak brengen met peper en zout. 

De lasagne vellen halveren of eventueel uitsteken. In olijfolie de rib fingers kort aanzetten. 

Lasagne opbouwen en te begin met vel en daarna groente massa en de rib fingers. Dit nogmaals herhalen en garneren met de pijnboompitten en siso purple.