Zet een feestje op tafel met dit Libanees gerecht met krokant gebakken naanbrood.

Fattoush met kipshoarma en granaatappel

Ingrediënten:

200 g Enkco Kipshoarma
2 st Indisch Naanbrood
500 ml Arachideolie
40 g Sumak
2 st Little Gem
6 st Komkommer, mini
100 g Radijs
350 g Cherry tomaten
3 st Bosui
15 g Peterselie, plat
15 g Munt
10 g Knoflook, gehakt
1/2 st Citroen
40 g Granaatappelmelasse
40 g Olijfolie
100 g Granaatappelpitten
Peper, zout

Bereidingswijze:

De arachideolie verhitten tot 180 ℃.

Het naanbrood in stukken scheuren en in de olie goudbruin en knapperige bakken en bestrooien met de helft van de sumak en zout. 

De little gem halveren en in repen snijden. De komkommers in schuine plakjes. De tomaten halveren. De bosui fijnsnijden en de peterselie en munt hakken. De radijs in plakjes snijden en alle ingrediënten met elkaar vermengen. 

De gehakte knoflook vermengen met citroensap, rest van de sumak, granaatappelmelasse en olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout. De salade aanmaken met de dressing.  

De kipshoarma in olie aanbakken zonder te kleuren. 

Verdeel de groentesalade over een schaal. Hierover de shoarma verdelen. 

Garneren met het naanbrood en bestrooien met granaatappelpitten.