De smaak van het Midden-Oosten in een broodje. 

Marokkaanse panbroodjes

Ingrediënten:

250 g Enkco Rul rundergehakt
600 g Bloem
200 g Griesmeel, fijn
14 g Gist
10 g Zout
2 dl Melk, lauwwarm
400 ml Water, lauwwarm
1 Ui
1 Puntpaprika, rood
1 Paprika, groen
Peper, zout
5 g Paprikapoeder
5 g Kurkuma
5 g Peterselie, plat
Olijfolie

Bereidingswijze:

Meng bloem, met griesmeel en gist. Voeg het zout toe en beetje bij beetje de melk en water totdat een deegbal ontstaat. Kneed het deeg 10 tot 15 minuten tot het zacht en soepel is en één uur laten rusten.

De gesnipperde ui en in blokjes gesneden paprika in olie aanfruiten totdat deze mooi glazig zijn. Voeg paprikapoeder en kurkuma toe en op smaak brengen met peper en zout. Voeg de peterselie toe.

Verdeel het deeg in 20 bolletjes. Druk steeds een bolletje plat, leg er wat vulling op en knijp de randen naar elkaar toe weer dicht en maak er weer een bolletje van. Deze omdraaien en plat drukken.

Verhit olie in een pan en bak de broodjes aan iedere kant gedurende enkele minuten goudbruin.