De Amerikaanse paella met chipolata worstjes. 

Jambalaya

Ingrediƫnten:

16 st Enkco Chipolata
100 g Chorizo
1 st Ui, gesnipperd
3 tn Knoflook, gehakt
2 st Bleekselderij
50 g Tomatenblokjes
6 dl Kippenbouillon
1 st Paprika, rood
1 st Paprika, geel
150 g Rijst
5 g Tabasco
Olijfolie
Peper, zout
10 g Peterselie, gehakt

Bereidingswijze:

Snijd de paprika in brunoise. De bleekselderij schillen en in dunne ringetjes snijden. Snijd de chorizo in brunoise.

Verhit de olie en bak hierin de worstjes aan. Voeg chorizo toe en 2 minuten mee bakken. Voeg daarna de ui, knoflook, paprika en bleekselderij toe. Voeg de tomatenblokjes, tabasco en rijst toe en daarna afblussen met de bouillon. Gedurende 20 minuten zachtjes laten garen totdat vocht verdampt is en rijst gaar is. Op smaak brengen met peper en zout.

Garneren met gehakte peterselie.