Pho, uitgesproken als fu, is een Vietnamese bouillon. In dit geval gemaakt met Ga, wat kip betekent. Er zitten enorm veel kruiden in, waaronder de warme tonen in van steranijs, kruidnagel en kaneel. Zoals vaak met bouillons, is het geheim het trekken van de soep. 

Vietnamese kippensoep: Pho Ga

Ingrediënten:

4 st Enkco Kippenpoten
1 ui, groot
2 tn Knoflook
4 cm Gember, vers
10 g Korianderzaadjes
6 st Peperkorrels, zwart
1 st Kaneelstokje
4 st Kruidnagels
4 st Steranijs
250 g Rijstnoedels
2 ltr Kippenbouillon
100 g Taugé
2 st Bosui
10 g Munt
10 g Koriander
1 Peper, rood
1 Limoen
1/4 ui, gefruit
10 ml Chili-olie
5 ml Aziatische vissaus
10 ml Sriracha
5 ml Sojsaus

Koekenpan verhitten. Ui halveren en gember halveren en deze samen met knoflook licht blakeren. Laten afkoelen. In dezelfde pan kruidnagels, korianderzaadjes, peperkorrels, steranijs en kaneel licht roosteren en kruidnagels in de ui steken. 

Bouillon verhitten en hieraan alle specerijen, ui en kippenpoten toevoegen en minimaal uur laten trekken. 

Kippenpoten eruit halen, velletje eraf halen en plukken en vlees apart zetten. Bouillon zeven en op smaak brengen met sap van 1/2 citroen en aziatische vissaus. 

Noedels afkoken en afgieten.

Rode peper en bosui fijn snijden. In kom of diep bord eerst wat noedels dresseren. Hierop de kip en een laagje bouillon. Garneren met rode peper, bosui,  taugé, koriander en mint. Bestrooien met de gefruite uitjes. Op smaak brengen met partjes limoen, soja, sriracha en chili-olie.