Bibimbap is een veelgegeten gerecht in Korea. Het is een bowl met een basis van rijst, aangevuld met verschillende soorten groenten en vlees. In dit geval hebben we de bibimbab afgetopt met Enkco beef flakes

Ingrediënten:

400 g Enkco Beef Flakes
300 g Pandan rijst
1 st Komkommer
1 st Winterpeen
250 g Kastanjechampignons
1 st Courgette
20 g sesamolie
20 g Sojasaus
20 g Sesamzaad
250 g Taugé
20 g Boter
4 st Eidooier
Peper, zout

Bibimbapsaus:

40 g Gochujang
80 g Sojasaus
40 g Appelazijn
40 g Basterdsuiker, bruin
20 g Sesamolie
1 tn Knoflook

Bereidingswijze:

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. 

Schil de komkommer en snijd in dunne reepjes van ongeveer 4 cm lang. Maak de winterpeen schoon en snijd deze hetzelfde als de komkommer. 

Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en de courgette in reepjes en bak ze in een beetje sesamolie totdat ze beetgaar zijn. Roer er dan de sojasaus en de sesamzaadjes doorheen. 

Boter in een koekenpan verhitten en beef flakes krokant aanbakken en op smaak brengen met peper en zout. Maak ondertussen de saus door de knoflook te persen en alle ingrediënten voor de bibimbapsaus met elkaar te vermengen. De saus moet een mooie balans hebben tussen pittig, zoet, zout en zuur.


Verdeel de rijst over de kommen. Verdeel alle groenten hier ook over. Idem voor het vlees. Maak in elke kom een kuiltje in het midden en leg hier een eidooier in. Schep wat saus over het vlees.