Kippenpoot op zijn Italiaans! Pollo is Italiaans voor kip en wordt in dit recept verwerkt in een jagersstoof. Laat de poot heel om lekker te kluiven, waarna je graag je vingers aflikt. Niet zo van het kluiven? Zorg ervoor dat je de kip plukt voor het serveren of dat je gaat voor kipfilet of kippendijen.

Ingrediënten:
4 st Enkco Kippenpoot
2 dl Wijn, rood
3 tenen Knoflook
2 takjes Rozemarijn
60 ml Olijfolie
2 st Laurierblaad
400 g Tomatenblokjes
12 st Olijven (groen & zwart, gemengd)
4 st Aardappel, gepoft
Peper, zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180° C. Verwarm de olijfolie een ovenvaste pan. Fruit de gehakte knoflook aan zonder te kleuren. Kippenpoten toevoegen. Afblussen met de rode wijn. Voeg de tomatenblokjes, laurier, olijven en toe en eventueel nog een klein scheutje water. Aan de kook brengen en gedurende 10 minuten afgedekt in oven plaatsen. Saus eventueel nog iets inkoken en op smaak brengen met peper en zout. Verwijder het laurierblad en rozemarijn. Eventueel serveren met een gepofte aardappel.