Dit Chinese noedelgerecht vind zijn oorsprong in de provincie Sichuan, bekend van de sichuanpepers. Het gehakt wordt hoog op smaak gebracht en zorgt voor een smaakbom in je bord. 

Ingrediënten:

500 g Enkco Rul rundergehakt
10 g Gember, geraspt
10 g Knoflook, gehakt
40 ml Hoisinsaus
40 ml Shaoxing (of Sherry)
60 ml Sojasaus
10 g 5 Spices kruiden
Zonnebloemolie
60 g Tahin sesampasta 
40 ml Rijstazijn
20 g Basterdsuiker
10 g Sichuan pepers 
250 ml Kippenbouillon
40 ml Chili-olie
2 st Paksoi, mini
200 g Spinazie
200 g Udon noedels
3 stengels Bosui
40 g Pinda's

Bereidingswijze:

Olie verhitten en hierin het gehakt bakken. Voeg gember en knoflook toe en kort meebakken. Op smaak brengen met Hoisin, shaoxing wine, sojasaus en 5 spices. Gedurende 5 minuten zachtjes laten koken totdat het krokant en stroperig is.

Voor de saus sesampasta, rijstazijn, basterdsuiker, Sichuanpepers en kippenbouillon aan de kook brengen en gedurende één minuut laten inkoken. 

Water aan de kook brengen en gehalveerde paksoi en spinazie apart blancheren. In ijswater koud laten worden. 

Kook de noedels volgens de bereidingswijze. 

De saus over de kommen of borden verdelen. Hierover de chili-olie. De noedels op de saus plaatsen. Serveren met de geblancheerde groenten, krokant gehakt en aftoppen met fijngesneden bosui en pinda’s.