Dit Chinese noedelgerecht vind zijn oorsprong in de provincie Sichuan, bekend van de sichuanpepers. Het gehakt wordt hoog op smaak gebracht en zorgt voor een smaakbom in je bord.

Ingrediënten:
500 g Enkco Rul rundergehakt 10 g Gember, geraspt 10 g Knoflook, gehakt 40 ml Hoisinsaus 40 ml Shaoxing (of Sherry) 60 ml Sojasaus 10 g 5 Spices kruiden Zonnebloemolie 60 g Tahin sesampasta 40 ml Rijstazijn | 20 g Basterdsuiker 10 g Sichuan pepers 250 ml Kippenbouillon 40 ml Chili-olie 2 st Paksoi, mini 200 g Spinazie 200 g Udon noedels 3 stengels Bosui 40 g Pinda's |
Bereidingswijze:
Olie verhitten en hierin het gehakt bakken. Voeg gember en knoflook toe en kort meebakken. Op smaak brengen met Hoisin, shaoxing wine, sojasaus en 5 spices. Gedurende 5 minuten zachtjes laten koken totdat het krokant en stroperig is.
Voor de saus sesampasta, rijstazijn, basterdsuiker, Sichuanpepers en kippenbouillon aan de kook brengen en gedurende één minuut laten inkoken.
Water aan de kook brengen en gehalveerde paksoi en spinazie apart blancheren. In ijswater koud laten worden.
Kook de noedels volgens de bereidingswijze.
De saus over de kommen of borden verdelen. Hierover de chili-olie. De noedels op de saus plaatsen. Serveren met de geblancheerde groenten, krokant gehakt en aftoppen met fijngesneden bosui en pinda’s.