Vaak worden curry's gemaakt met kip of bijvoorbeeld grovere stukken rund, maar deze versie wordt juist gemaakt met gehakt. Deze versie van curry komt veel voor in het noorden van India en is echt te scharen onder comfort food. Keema betekent gehakt, dus keema curry met gehakt is eigenlijk dubbelop, maar wel zo duidelijk. Bij de curry wordt een frisse raita geserveerd: een saus van onder andere yoghurt, komkommer en munt.

Ingrediënten:

500 g Enkco Rul rundergehakt
20 g Zonnebloemolie
1 Ui, gesnipperd
4 cm Gemberwortel (geraspt)
5 g Munt (fijngehakt)
40 g Curry Madras
100 g Komkommer, geraspt
100 gr Yoghurt, vol
50 g Knoflook, gehakt
80 g Tomatenpuree
2 dl Runderbouillon
300 gr rijst
300 gr Erwten, fijn
Peper, zout

Bereidingswijze:

Verhit de zonnebloemolie in een hapjes- of braadpan en fruit de ui gedurende 5 tot 10 minuten op laag vuur. Roer een kwart van de gember, een kwart van de munt en een 5 gram van de madras curry met de komkommer door yoghurt. 

Roer de knoflook, overige gember en curry door de ui in de pan en bak 1 minuut mee. Gehakt toevoegen en verwarmen. Bak de tomatenpuree kort mee en voeg de runderbouillon toe. Roer goed, breng aan de kook en draai het vuur omlaag zodat de curry zachtjes kookt. 

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat even uitdampen. 

Voeg tegelijkertijd de erwten toe aan de curry en warm ze 3-4 minuten mee. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. 

Serveer de curry over de rijst met de raita erbij. Bestrooien met de overige fijngesneden munt.