Een relatief simpele snack kan perfect als basis dienen voor een imposant gerechtje. Top in dit geval de hybride kipdonut af met espuma van Parmezaan, gefrituurde dragon en tomatentartaar en je tovert iets moois voor je gasten op tafel.
Ingrediënten:
12 st Enkco Kipdonuts
5 dl Koksroom
1 dl Melk
350 g Parmezaanse kaas
3 st Tomaat
3 st Tomaat, zongedroogd
50 g Kappertjes
10 g Dragon
1 st Sjalot
10 g Mosterd
Peper, zout
Olijfolie
Cress
Bereidingswijze:
Frituur verhitten op 175 °C.
De tomaten kruislings insnijden en kern verwijderen en pliceren, koud spoelen en ontdoen van velletje. De tomaten in vieren snijden, ontdoen van zaadlijsten en in fijne brunoise snijden.
Snipper de sjalot ragfijn. Hak de zongedroogde tomaten en kappertjes fijn. Meng deze ingrediënten samen met de blokjes tomaat. Breng op smaak met peper, zout, mosterd en fijngesneden dragon en indien nodig een scheutje olijfolie.
De koksroom met melk aan de kook brengen en hierin de kaas oplossen. Op smaak brengen met peper en zout. Door een zeef gieten en in een kidde met 2 patronen minimaal een uur laten staan.
De kipdonuts frituren en laten uitlekken. Vullen met de tartaar van tomaat en aftoppen met de espuma van Parmezaanse kaas. Garneren met cress en eventueel met crumble van kaascracker.