De klassieker in een nieuw jasje.

Ingrediënten:
4 st Enkco Gegrilde kipfilet
0.5 st Ui
0.5 st Romaine sla
2 tk Peterselie
5 dl Kippenbouillon
1 tn Knoflook
20 g Bloem
5 g Kerriepoeder
0,5 dl Melk
100 g Creme fraiche
40 g Yoghurt
20 g Citroensap
20 g Dijon mosterd
4 st Ansjovisfilets
6 st Kwartelei, gekookt
4 pl Ontbijtspek
2 pl Brood, bruin
12 st Zoetzure cherrytomaatjes
4 tk Salad pea
120 Parmsan, geraspt
10 g Bloem
Olijfolie
Peper, zout
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 175 ℃.
De ui snipperen en knoflook fijn hakken. In olijfolie glazig fruiten. Romaine sla fijn snijden en idem voor de peterselie. Deze aan de ui en knoflook toevoegen en gedurende 5 minuten mee smoren. Kerriepoeder en bloem toevoegen en kort mee garen. Melk toevoegen en nog kort mee smoren. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en de soep pureren en op smaak brengen met peper en zout.
Ontbijtspek in droge koekenpan bakken zodat deze krokant wordt en laten afkoelen.
Bruin brood uitsteken tot 4 croutons en krokant bakken in olijfolie.
De kipfilet gedurende 5 minuten regenereren. Voor de dressing de creme fraiche, yoghurt, mosterd en citroensap vermengen en op smaak brengen met peper en zout.
Kwarteleitjes halveren. Parmsesan vermengen met boem en in het koekenpan krokant bakken en laten afkoelen.
Voor de opbouw in diep bord beginnen met de crouton. Hierop de getrancheerde kipfilet. Garneren met tomaat, ansjovis, kwartelei en spek.
Soep hier omheen serveren en afmaken met druppels dressing, krokante parmesan en salad pea.