Ingrediƫnten:
250 g Enkco Ribfingers
40 g Sojasaus
20 g Aziatische vissaus
20 g Basterdsuiker, bruin
10 g Knoflook, gehakt
10 g Sambal
4 st Naanta broodjes
1 st Komkommer
1/2 st Ui, rood
1/2 st Peper, rood
40 g Limoensap
20 g Vissaus
40 g Suiker
10 g Mint, blaadjes
5 g Koriander
40 g Japanse mayonaise
Bereidingswijze:
Snipper rode ui en snij de peper en de blaadjes munt fijn. Vermengen met limoensap en vissaus. Suiker toevoegen en goed door elkaar roeren.
Snijd de komkommer in de lengte door. Verwijder de zaadjes en snijd de komkommer in schijfjes. Meng nu alles goed door elkaar en laat een uur marineren.
Olie verhitten en hierin de knoflook licht fruiten. Ribfingers toevoegen en kort mee bakken. Voeg sambal, sojasaus, suiker en vissaus en kort doorwarmen en direct serveren.
Naanta open scheuren en insmeren met de mayonaise. Vullen met de komkommer salade en vlees hierop dresseren.
Garneren met koriander en eventueel nog extra Japanse mayonaise.