Een echte Argentijnse streetfoodclassic: chroripán! "chori" is kort voor worst, "pán" is brood. Dat zegt eigenlijk al genoeg: chorizoworst op brood! Hier maken we hem met Enkco merqueze worstjes en toppen hem af met een heerlijk kruidige chimichurri en ingemaakte rode uien. 

Ingrediënten:

8 st Enkco Merqueze worstjes
3 st Uien, rood
25 g Zout
4 st Limoen
20 g Olie
4 st Ciabatta
150 g Chimichurri
2 st Tomaat

Bereidingswijze:

Pel de uien en en schaaf ze op een mandoline in zeer dunne ringen. Bestrooi de ui met zout en gedurende 20 minuten laten staan. De uien afspoelen en goed laten uitlekken. Pers de limoenen uit en meng het sap met de olie. Hieraan de uien toevoegen en minimaal 3 uur laten marineren. 

Grillpan verhitten en licht invetten en hierin de worstjes grillen. Halveer de ciabatta en op de snijkanten roosteren. 

Water aan de kook brengen. De tomaten kruislinks insnijden, pliceren en koud spoelen. Ontdoen van velletje, in vieren snijden, ontdoen van zaadlijsten en in brunoise snijden.

Onderkant van het brood insmeren met de helft van de chimichurri. Leg de worstjes erop en garneren met de overige chimichurri en ingemaakte uien. Afwerken met de tomaat en bovenkant van het brood.