Deze geurige stifado is een Griekse stoofschotel, vaak gemaakt in één pan. De meest bekende variant is gemaakt met rundvlees maar je kan ook variëren met bijvoorbeeld konijn. In dit geval gebruiken wij onze malse sukadelappen. Hoe langer je de sukade laat sudderen, hoe malser het vlees.

Ingrediënten:
12 st Enkco sukadelappen
2 st Ui
2 tn Knoflook, fijngesneden
Olijfolie
Peper, zout
3 st Laurierblad
500 g Zilveruitjes, vers
800 g Tomaten, gepeld
1,25 dl Wijn, rood
40 g Rode wijnazijn
20 g Bladselderij
1 st Kaneelstokje
2 g Piment, gemalen
2 g Komijn, gemalen
10 g Oregano
10 g Peperkorrels, zwart
4 st Trostomaten
1 bs Peterselie, plat
500 g Roseval aardappel
Halveer de aardappels en rooster ze in de oven (200°C) met wat olijfolie, peper en zout.
Ui snipperen. Olie verhitten en hierin de gesnipperde ui en knoflook aanfruiten. Laurierblad, zilveruitjes en sukadelapjes meefruiten. Afblussen met wijn en wijnazijn en voeg de gepelde tomaten, selderij, piment, komijn, kaneel, oregano en peperkorrels toe. Aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot er een saus ontstaat. Tomaten pliceren en ontdoen van zaadlijsten en in brunoise snijden. Op het laatste moment toevoegen.
Peterselie grof hakken en vlak voor het serveren toevoegen. Serveren met geroosterde rosevalaardappelen