Shish Tawook zijn Midden-Oosters gemarineerde kipspiesjes. De marinade bestaat uit onder andere uit yoghurt, citroen en knoflook wat zorgt voor de lekker frisse, kruidige smaak. Begin op tijd met marineren want als de smaken kunnen intrekken wordt je kip nog malser! Combineer met couscoussalade, flatbread en toum (Libanese knoflookdip). 

Ingrediënten:

8 st Enkco Kipspies
80 g Turkse yoghurt
60 g Citroensap
6 tenen Knoflook
40 g Tomatenpuree
10 g Oregano
10 g Paprikapoeder
120 ml Zonnebloemolie
10 g Zeezout
1 Citroen
1 bol Knoflook
150 g Couscous
10 g Munt
10 g Koriander
2 st Bosui
10 g Basilicum
10 g Peterselie
2 Tomaten (ontveld en in brunoise gesneden)
3 st Limoen (sap)
Olijfolie
Peper, zout

Bereidingswijze:

Meng yoghurt, citroensap, 6 tenen gehakte knoflook, tomatenpuree, oregano en paprikapoeder met elkaar. Op smaak brengen met peper en zout en hierin de kipspiesen marineren. 

Grillpan verhitten en hierin de spiesen bakken/ grillen met de olie. 

Voor de toum 1 bol knoflook schoonmaken en fijnmalen. Voeg de rasp en het sap van de citroen toe en maal verder fijn. Voeg dan de olie in een dun straaltje langzaam toe en breng op smaak met zeezout. 

Voor de taboulé de couscous in een grote kom doen. Giet er heet water bij totdat deze net onderstaat. Wacht een kwartiertje tot de couscous zacht is. Maak los en laat afkoelen. Was de groene kruiden en hak ze fijn. Doe ze in een kom met de tomaten. Voeg daar het sap van de limoenen aan toe en een flinke scheut olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout. Roer dit alles door de couscous en koud serveren. 

Serveer met flatbread, toum, sla, tomaat & gepekelde rode ui.