De beukenzwammen maak je het liefst een dag van tevoren klaar om de smaak het meest tot zijn recht te laten komen. Verder is het een kwestie van entrecote aangrillen en het gerechtje afmaken. 

Entrecote met ingelegde beukenzwam

Ingrediënten:

500 g Entrecote
250 g Beukenzwammen
75 g Zoetzuur BBQ
100 g Mayonaise
10 g Rode peperpuree
Hippo Tops
50 g Nacho's
Peper, zout
Olijfolie

Bereidingswijze:

Beukenzwammen schoonmaken en vermengen met zoetzuur en minimaal een uur laten marineren (maar bij voorkeur dag vooraf vacuüm wegleggen). 

De mayonaise op smaak brengen met de rode peperpuree. 

Entrecote bakken / grillen met wat olijfolie tot de gewenste gaarheid. Bestrooien met peper en zout en laten rusten. 

De nacho's verwerken tot crumble. 

De entrecote trancheren en dakpansgewijs leggen. Garneren met dopjes van de pepermayonaise en de uitgelekte paddenstoelen. Afwerken met hippo tops en crumble van nacho's.