Heerlijke salade met gegrilde kipfilet en verse groenten.

Fattoush met gegrilde kip

Ingrediënten:

4 st Enkco Gegrilde kipfilet
1 st Citroen
30 g Knoflook, gehakt
2 st Pitabrood, gebakken
2 st Little gem
2 st Tomaat
1 bs Radijs
1 st Komkommer
1/2 st Ui, rood
20 g Sumak
10 g Mint
100 g Yoghurt, Grieks
10 g Dille
30 g Tahin
20 g Harissa
20 g Citroensap
60 g Olijfolie
20 g Rode wijnazijn
2 g Piment
Peper, zout

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 175 ℃. Indien warm hierin de kip gedurende 6 á 7 minuten regenereren. 

Daarna de yoghurt vermengen met de tahin, 10g gehakte knoflook en fijngesneden dille en indien nodig op smaak brengen met peper en zout.

Voor de dressing; citroensap, wijnazijn, oliefolie en piment vermengen en deze op smaak brengen met peper en zout. 

De little gem in blaadjes verdelen. De komkommer halveren, ontdoen van zaadlijsten en in plakjes snijden. De tomaat in vieren snijden, ontdoen van zaadlijsten en in fijne brunoise snijden. De radijs schoonmaken en in vieren snijden. De rode ui in ringen snijden.               

De little gem door de dressing halen en verdelen over de borden of schaal. Hierover de komkommer, radijs, rode ui en tomaat verdelen. Besprenkelen met de overige dressing. 

Het pitabrood in stukken scheuren en over de salade verdelen. De kipfilet snijden en ook over de salade verdelen. De dip over de salade verdelen en hierop de harissa. 

Bestrooien met sumak en mintblaadjes.