Dit Ierse recept combineert pannenkoeken, rösti en aardappelpuree tot een gerecht wat boxty heet. Wij overgieten de boxty met een heerlijke saus met kipstukjes.

Ingrediënten:
400 g Enkco Kippenvleesstukjes, grof
450 gr Aardappel
225 g Bloem
1 Ei
3 dl Melk
50 g Boter
Peper, zout
400 g Champignons
3 dl Crème fraîche
3 tn Knoflook
1 g Tijm
5 st. Bosui
10 g Peterselie, gehakt
Bereidingswijze:
Schil alle aardappelen en kook 225 gram van de aardappelen gaar. Stamp de gekookte aardappelen vervolgens met 100 ml melk tot een puree en breng op smaak met peper en zout. Rasp de overige 225 gram van de aardappelen en voeg dit bij de aardappelpuree.
Klopt het ei los, smelt de boter en voeg beide toe aan de aardappelen. Voeg ongeveer 200 ml melk en de bloem toe aan het aardappelmengsel toe tot er een beslag is.
Smelt een beetje boter in een pan en bak van het beslag tot pannenkoeken. Bak deze aan beide kanten goudbruin.
Champignons in plakjes snijden. Bak de knoflook en champignons in olie gedurende 4 minuten. Voeg vervolgens fijngesneden tijm, peper en zout toe. Meng vervolgens de crème fraîche en kippenvleesstukjes er doorheen.
Hak de peterselie fijn en de lente uien in ringen. Toevoegen aan het mengsel heen en hiermee de boxty pannenkoekjes overgieten.