Chipolata op Amerikaanse wijze!

Mini corn dogs

Ingrediënten:

12 st  Enkco Chipolota
40 g Maizena
100 g Bloem
100 g Maismeel
10 g Bakpoeder
15 g Suiker
2 g Zout
1 st Ei
2 dl Karnemelk
20 g Mosterd
40 g Mayonaise
20 g Honing
Peper, zout
12 st Prikker

Bereidingswijze:

Frituur verhitten op p 175℃.

Maak de dip door de mayonaise, mosterd en honing te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de maizena in een diep bord of kom en rol de chipolata  hier doorheen. Rijg iedere chipolata aan een prikker.

Meng in een kom de bloem met het maismeel, de suiker, het bakpoeder en zout. Doe in een andere kom of maatbeker het ei en de karnemelk en meng dit met een garde tot egaal.

Doe nu het karnemelkmengsel bij het bloemmengsel en meng met de garde tot een beslag dat nog wat dik is maar wel een beetje vloeibaar.

Haal de corn dogs door het beslag en gedurende 3 á 4 minuten bakken. Laten uitlekken en serveren met de dip.