Een burger om te delen, heerlijk gemarineerd in bokbier. 

Sharing Burger

Ingrediƫnten:

2 st Enkco Runderburger 160 g  2* Beter Leven
2 st Hamburger Bun
8 pl Streaky Bacon
8 pl Brie
12 st Aardappel wedges
1 fl Bokbier
1/2 st Citroen (sap)
180 g Geleisuiker
12 st. Prikkers
10 g Bosui
Cress
Olijfolie
 

Bereidingswijze:

Breng het bokbier met suiker en citroensap aan de kook en 3 minuten laten koken en reglematig afschuimen en laten afkoelen.
Hamburger bun op snijkanten licht roosteren.

Bak of grill de burgers. Bak de aardappel wedges in olie goudbruin.
Verhit de streaky bacon.

Bek de onderkant van de bun met de gelei en dresseer hierop de burger. Hierover de brie en bacon verdelen en garneren met bosui. Bovenkant bun erop leggen. De burger in 6 stukken snijden. De wedges voorzien van een prikker en in de stukjes burger prikker.

Garneren met wat gelei van bokbier en cress.