Een schnitzel is een klassieker op de menukaart. Vaak geserveerd met frietjes en beetje salade. Maar je kunt nog zoveel meer met een schnitzel. 

Al eens gedacht aan een salade met krokant schnitzel reepjes? Wij hebben 4 gerechten ontwikkeld met schnitzel in de hoofdrol, maar dan net even anders.

Japanse schnitzel met zoete saus op een ovaal zwart bord

Tonkatsu

Tonkatsu is een Japans gerecht van gepaneerde, gefrituurde varkensfiletschnitzels met een Aziatische saus en koolsalade. Een klassieker in een modern jasje. Je kunt deze schnitzel serveren met een frisse salade en witte rijst of op een broodje als lunch gerecht.

Bekijk hier het recept

Winterse salade

Een schnitzel op een salade. Dat klinkt misschien vreemd maar als je de schnitzel in dunne reepjes snijdt is het een heerlijke, krokante aanvulling op een salade. Ga voor een salade met winterse smaken, zoals pastinaak en champignon en een heerlijke dressing.

Bekijk hier het recept

Salade met krokante schnitzel reepjes
Gegratineerde schnitzel met paprika

Gegratineerde schnitzel

Voor de echte kaasliefhebbers maak je binnen no-time een heerlijke gegratineerde schnitzel. In combinatie met zoete paprikareepjes maakt dit tot een lekkere, stevige maaltijd. Serveer het gerecht in een pannetje of klein ovenschaaltje. 

Bekijk hier het recept

Spaghetti-taart

Wil je helemaal iets anders? Maak dan een spaghetti-taart met schnitzel. Het zachte van de pasta en saus gecombineerd met de malse en krokante smaak van de schnitzel geeft een unieke smaakbeleving. Serveer deze taart op een mooi plateau en deel het met anderen. Een uniek en vernieuwd gerecht.

Bekijk het recept

 

Lees voor inspiratie ook de andere verhalen

Spaghetti-taart