Heet Aziatisch buikspek pannetje met Chinese kool, aardappelpoffertjes, miso en chilisaus.

Aziatisch pannetje met buikspek

Ingrediƫnten:

400 g Enkco Buikspek
140 g Aardappel
100 g Kimchi
1 st Ei
2 tn Knoflook
35 g Bloem
Olie
100 g Chinese kool
2 st Bosui
20 g Chilisaus
20 g Miso
20 g Sesamolie
5 g Rijstazijn
Peper, zout

Bereidingswijze:

Schil en kook de aardappel en pureer. Voeg ei, bloem en gehakte knoflook toe en meng alles alles met elkaar tot een stevig beslag. Voeg de kimchi toe. Op smaak brengen met peper en zout. Verhit een poffertjespan met olie en bak hierin de poffertjes goudbruin.

Snijd het buikspek in plakken en deze weer halveren en krokant aanbakken in een droge koekenpan. 

De Chinese kool ragfijn snijden en aanmaken met klein beetje rijstazijn. 

Voor de saus de miso pasta, chilisaus en sesamolie vermengen. Bosui in dunne ringetjes snijden. 

Krokant spek op de poffertjes serveren. Garneren met de spitskool en saus hierover dresseren. Afwerken met de gesneden bosui.