Krokant gebakken kippenvleugels in romige butter chicken saus, geserveerd met warm naanbrood, verse koriander en geroosterde cashewnoten. Een kruidige smaaksensatie met Indiase roots.
-desktop.webp)
Ingrediënten:
20 st Enkco Chicken Wings BBQ
20 g Gempuree
40 g Knoflook, gehakt
20 g Chilipoeder
5 g Komijnpoeder
5 g Korianderpoeder
20 g Zonnebloemolie
60 g Boter
2 st Ui in halve ringen
1/2 bs Koriander
20 g Garam masala
10 g Kurkuma
70 g Tomatenpuree
20 g Rietsuiker
400 g Tomatenblokjes
2 st Tomaat, brunoise
30 g Wijnazijn, wit
100 ml Kookroom
80 g Yoghurt
4 st Naanbrood
Peper, zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor 200 ℃.
Verhit de zonnebloemolie met de boter in en fruit hierin de ui, gember, en knoflook. Voeg chilipoeder, komijn koriandersteeltjes en korianderpoeder toe en gedurende 5 minuten op laag vuur. fruiten. Schep de garam masala, kurkuma, tomatenpuree en rietsuiker erdoor en bak 2 minuten mee.
Voeg de gepelde tomaten, verse tomatenblokjes en witte wijnazijn toe en laat 10 minuten zachtjes koken. De saus pureren en roer de kookroom een yoghurt erdoor en nog 5 minuten inkoken.
Op smaak brengen met peper, zout en saus laten afkoelen. De wings gedurende 10 minuten regenereren in de oven.
Serveren met de saus en naanbrood. Garneren met korianderblad.