Malse Mexicaanse single ribs met een rokerige rub, geserveerd met romige esquites – een streetfoodklassieker vol smaak, pit en karakter.

Mexicaanse single ribs met esquites

Ingrediënten:

12 st Single Ribs
6 st Maiskloven
60 g Olijfolie
40 g Mayonaise
100 g Parmsan, geraspt
1/2 bs Bosui
1/4 bs Koriander, gehakt
2 st Jalapeno peper
40 g Knoflook, gehakt
2 st Limoen, sap & rasp
20 g Chilipoeder
80 g BBQ saus
Peper, zout

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 200℃. De maiskolven licht insmeren met olie en gedurende 20 minuten roosteren. 

De mayonaise vermengen met de parmsan, fijngesneden bosui, gehakte koriander, fijngesneden jalapeno peper, knoflook, limoensap en - rasp en chilipoeder. Op smaak brengen met peper en zout. Indien dressing te dik de overige olie toevoegen. 

Het mais van de kolven snijden en bij voorkeur lauwwarm en vermengen met de dressing. Eventueel nog verder op smaak brengen met peper en zout. 

Ondertussen de oven op 160℃. zetten en hierin de ribs regenereren gedurende 6 á 8 minuten. De ribs met de esquites serveren en afmaken met BBQ saus.