Buikspek gemarineerd in Coca Cola, geserveerd met gevulde aardappelen.
Ingrediënten:
500 g Enkco Buikspek
4 st Aardappel
125 g Enkco Gerookte spekblokjes
100 g Geitenkaas (zonder korst)
50 g Parmezaanse kaas
1 st Bosui
10 g Knoflook, gehakt
200 ml Coca Cola
70 g Tomatenketchup
20 g Bruine suiker
20 g Appelazijn
10 g Worcesterhiresaus
10 g Chilipoeder
20 g Paprikapoeder
5 g Komijn
Olijfolie
Peper, zout
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 190℃. De aardappelen in ovenschaal met zout gedurende 30 minuten garen.
De spekblokjes uitbakken. Haal de aardappelen uit de oven en hol ze uit. Meng de aardappel met de geitenkaas, de spekjes, de fijngesneden bosui en de helft van de Parmezaanse kaas. Vul de aardappelen met het mengsel. Bestrooi met de overgebleven Parmezaanse kaas en gratineer gedurende 10 minuten in de oven.
In olijfolie de knoflook fruiten zonder te kleuren. Komijn, chili- en paprikapoeder toevoegen en de bruine suiker en kort mee verhitten. Afblussen met de azijn, cola, worcesterhiresaus en tomatenketchup. Aan de kook brengen en gedurende 5 minuten laten inkoken en op smaak brengen met peper en zout.
Buikspek met 2/3 van dit mengsel insmeren en gedurende 15 minuten grilleren en voor het serveren nogmaals lakken. Trancheren en serveren met de gevulde aardappel.