Een knapperig broodje vol krokant gebakken kip, pittige saus en frisse sla. Een zuidelijke klassieker met een Nederlandse twist.
Ingrediënten:
4 st Enkco Gegrilde Kipfilet 1* BL
20 g Gegrilde paprikapuree
20 g Knoflook, gehakt
10 g Mosterd
20 g Oregano, gehakt
4 st Pistolet, soft
2 st Little gem
80 g Mayonaise
100 g Tomatenketchup
10 g Knoflookpuree
20 g Paprikapoeder, gerookt
10 g Uienpoeder
40 g Honing
1 st Limoen, sap en rasp
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 160℃ De paprikapuree vermengen met de gehakte knoflook, mosterd, oregano en de helft van de honing en hiermee de kipfilet insmeren en op een bakplaat leggen.
De little gem halveren, ontdoen van de kern en en lange repen snijden. Voor de saus de mayonaise vermengen met de tomatenketchup, knoflookpuree, gerookte paprikapoeder, uienpoeder en de overige honing en op smaak brengen met het limoensap en - rasp. De kipfilet in de oven regeneren gedurende 5 á 6 minuten. Pistolet net niet helemaal doorsnijden en beleggen met little gem. Hierop de gegrilde kipfilet en afmaken met de saus.