Lekker voor de brunch, lunch of borrel: pinsa met gegrilde kip en knapperige bacon.
Ingrediënten:
4 st Enkco Kipfilet
8 pl Streaky bacon
4 st Pinsa bodem
20 g Roomboter
10 g Olijfolie
50 g Knoflook, gehakt
1 st Sjalot, gehakt
20 g Bloem
0,5 dl Bier
1,5 dl Melk
10 g Basilicum, blaadjes
Peper, zout
8 pl Mozzarella
200 g Cheddar, geraspt
Bereidingswijze:
Barbecue voorverwarmen op 200 ℃.
In een skillet de boter en olie verhitten en gedurende 2 minuten de knoflook en sjalot fruiten. Bloem toevoegen en verhitten zonder te kleuren gedurende 1 á 2 minuten.
Afblussen met bier en melk en laten koken. Op smaak brengen met peper en zout en de helft van de basilicum welke is fijngesneden.
Pizzasteen op barbecue leggen.
Ondertussen de saus over de bodems verdelen. Garneren met de in plakjes gesneden kipfilet, bacon, cheddar en mozzarella.
Gedurende 10 minuten bakken en garneren met basilicumblaadjes.