Een luchtig briochebroodje gevuld met langzaam gegaarde brisket, een vleugje barbecuesaus en frisse augurk.
-desktop.webp)
Ingrediënten:
800 g Enkco Brisket
8 pl Briochebrood
100 g Mierikswortelsaus
24 pl Augurk
3 st Uien, rood
25 g Zout
4 st Limoen
20 g Olie
50 g BBQ saus
10 g Zeezout
8 tk Salad Pea
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 160℃. De uien pellen en op een mandoline in zeer dunne ringen schaven. Bestrooien met zout en gedurende 20 minuten laten staan. De uien afspoelen en laten uitlekken. De limoenen uitpersen en vermengen met olie en minimaal 3 uur laten marineren.
De brisket uit de verpakking halen en het kookvocht opvangen. Aan de kook brengen en vermengen met BBQ saus en laten afkoelen. De brisket in de oven regeneren gedurende 5 minuten. Oven daarna naar 180℃ zetten, bestrijken met de BBQ saus en nog 5 minuten in oven regenereren.
Briochebrood in plakken snijden en idem voor de Brisket. Brood insmeren met mierikswortelsaus en hierover de plakjes augurk verdelen. Dakpanswijs de plakken brisket erop.
Afwerken met zeezout en de gepekelde ui en garneren met eventueel nog wat mierikswortelsaus en Salad Pea.