Buikspek met een krokant gebakken korstje en heerlijk mals van binnen. Zo hoort buikspek te smaken. Je ziet buikspek steeds vaker terug op de menukaart. Dit kan met een lekkere hutspot of op Aziatische wijze. 

Wij laten je graag zien hoe je buikspek op verschillende manier kunt toepassen in een gerecht. Van een heerlijke lunchbroodje tot borrelhapje. 

Bruin pistolet met buikspek en Aziatische groenten

Banh Mi

Bánh mì is een Vietnamees broodje met kruidige mayonaise, Aziatische groenten en krokante plakjes buikspek. In één woord: smullen! Een verrassende variant voor op jouw lunchkaart. 

Bekijk het recept

Borrelspek Babi Pangang

Je kunt buikspek ook lekker uit het vuistje eten. Heerlijk krokant gebakken, in plakken gesneden en afgetopt met een smaakvolle saus. Zo serveer je de borrelspek Babi Pangang. 

Bekijk het recept

Buikspek gesneden op langwerpig bord met rode saus
Buikspek met coquilles op een mooi wit bord

Buikspek met coquilles

Verras jouw gasten met een smaakvolle combinatie van vlees en vis met dit gerecht. Krokante, mals gebakken buikspek en sappige coquilles. Klinkt ongelooflijk lekker, toch? Vooral in combinatie met de bloedsinaasappel, beukenzwammen en zeekraal. 

Bekijk het recept

Gelakt buikspek

De peterseliewortel is een 'vergeten groenten'. Beetje zonde, want het is erg lekker. Vooral in combinatie met buikspek. Je geeft de buikspek nog meer smaak door deze af te lakken met stroop. Door de verschillende structuren in dit gerecht is het gerecht helemaal in balans.

Bekijk het recept

 

Bekijk ook: Schnitzel op 4 manieren

Buikspek met peterseliewortelpuree en krokantjes van wortel