Buikspek met een krokant gebakken korstje en heerlijk mals van binnen. Zo hoort buikspek te smaken. Je ziet buikspek steeds vaker terug op de menukaart. Dit kan met een lekkere hutspot of op Aziatische wijze.
Wij laten je graag zien hoe je buikspek op verschillende manier kunt toepassen in een gerecht. Van een heerlijke lunchbroodje tot borrelhapje.
Banh Mi
Bánh mì is een Vietnamees broodje met kruidige mayonaise, Aziatische groenten en krokante plakjes buikspek. In één woord: smullen! Een verrassende variant voor op jouw lunchkaart.
Borrelspek Babi Pangang
Je kunt buikspek ook lekker uit het vuistje eten. Heerlijk krokant gebakken, in plakken gesneden en afgetopt met een smaakvolle saus. Zo serveer je de borrelspek Babi Pangang.
Buikspek met coquilles
Verras jouw gasten met een smaakvolle combinatie van vlees en vis met dit gerecht. Krokante, mals gebakken buikspek en sappige coquilles. Klinkt ongelooflijk lekker, toch? Vooral in combinatie met de bloedsinaasappel, beukenzwammen en zeekraal.
Gelakt buikspek
De peterseliewortel is een 'vergeten groenten'. Beetje zonde, want het is erg lekker. Vooral in combinatie met buikspek. Je geeft de buikspek nog meer smaak door deze af te lakken met stroop. Door de verschillende structuren in dit gerecht is het gerecht helemaal in balans.