Heerlijke geroosterde groenten met kruidige uienpuree en hybride rundervink.
Ingrediënten:
4 st Meat-You-Halfway Hybride Rundervink (rauw of gegaard)
500 g Waspeen
200 g Pastinaak
500 g Chiogga bieten
1000 g Aardappelen
3 st Ui
20 g Knoflook
1 dl Melk
100 g Roomboter
Peper, zout
Olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de waspeen en de pastinaak. Halveer de waspeen in de lengte en snij het in plakjes van ½ cm. Snij de pastinaak in de lengte in wiggen. Vermengen met wat olijfolie over en knijp het teentje knoflook er over uit. Bestrooi met peper en zout en vermengen en op ovenplaat leggen.
Snijd de chioggia bieten in hapklare wiggen. De bieten vermengen met olijfolie. Bestrooi met peper en zout en leg het naast de andere groenten op de ovenplaat. Schuif in het midden van de oven en bak in ca. 40 minuten gaar en een beetje bruin.
Kook de aardappelen en de gesneden uien in 25 minuten gaar in water met zout. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met 50 g boter en melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de rundervinken om en om bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, gaar het vlees in ca. 12 minuten en draai ze regelmatig om. Haal de rundervinken uit het braadvet. Draai het vuur hoog en voeg 1 dl runderbouillon toe. Laat het uitbruisen en leg de rundervinken terug in de jus en serveer met de puree en de groenten.