Winterse stamppot met zoete twist en hybride rundervink

Wortel-pompoenstamppot met Meat-You-Halfway rundervink

Ingrediƫnten:

4 st Meat-You-Halfway Hybride Rundervink (rauw of gegaard)
500 g Winterwortel
500 g Pompoen
600 g Aardappelen
2 st Ui
80 g Uitjes, gebakken
Peper/ zout
40 g Sjalotten
1.5 dl Sojasaus
1.5 dl Chilisaus
1 dl Melk
Boter

Bereidingswijze:

Aardappelen schillen en in grove stukken snijden. In ruim water met zout aan de kook brengen en de aardappels gaar koken en afgieten.

 De pompoen in plakken snijden, van pitten ontdoen en in blokjes snijden van 1.5 Ć” 2 centimeter. De winterwortel schillen en in plakken snijden van 1.5 centimeter. De uien schoonmaken en in ringen snijden. De pompoen, wortel en uien met water en zout aan de kook brengen. Als deze gaar zijn afgieten. 

De melk aan de kook brengen en samen met de aardappel verwerken tot stamppot en hieraan de wortelen en pompoen toevoegen. Klont boter en opsmaak brengen met peper en zout. De rundervinken bakken in boter en garen of regenereren. 

In het braadvocht de sjalot glazig fruiten zonder te kleuren en afblussen met sojasaus. Chilisaus toevoegen, aan de kook brengen en indien nodig op smaak brengen met peper en zout. 

De vinken serveren met de stamppot en garneren met gefruite uitjes.