Italiaanse polenta met kruidige tomatensaus, ricotta en hybride gehaktbal. 

Polenta met Meat-You-Halfway gehaktbal, tomatensaus en ricotta

Ingrediƫnten:

8 st Meat-You-Halfway Hybride gehaktbal
1 st  Ui, gesnipperd
20 g Knoflook, fijngehakt
400 g Tomaten, gepeld
500 ml Kippenbouillon
150 g Ricotta
60 g Parmezaanse kaas, gerapst
20 g Rozemarijn, fijngehakt
300 g Polenta (instant)
40 g Boter
1.5 ltr Water
20 g  Basilicum
Olijfolie
Peper, zout

Bereidingswijze:

Bak de ui, knoflook en de rozemarijn in 10 minuten zacht olijfolie op laag vuur. De tomaten toevoegen met de helft van de bouillon. Breng op smaak met peper en zout en laten koken totdat de saus ingedikt is.


Bak de gehaktballen in een ruime koekenpan rondom bruin in een beetje olijfolie licht aan. Leg de gehaktballen daarna in de tomatensaus en voeg de helft van de ricotta toe en nog 5 minuten goed doorwarmen.


Breng 1,5 liter water aan de kook. Voeg wat zout toe en zet het vuur laag. Meng de polenta door het water en blijf roeren, net zolang tot de polenta kookt en indikt. Na ongeveer 5 minuten is de polenta gaar. Roer de boter er doorheen en indien nodig nog op smaak brengen met peper en zout.


Serveer de polenta en  leg er de gehaktballen op en schep er wat van de tomatensaus overheen. Garnerne met de kaas en basilicumblaadjes.