Zomerse stamppotje met frisse waterkers, venkel en geserveerd met hybride gehaktbal. 

Waterkersstamppot met Meat-You-Halfway gehakt, venkel en jus

Ingrediënten:

4 st Meat-You-Halfway Hybride Gehaktbal
1250 Aardappels, kruimig (geschild)
40 g  Olijfolie
20 g Venkelzaad
50 ml Witte wijn, droog
100 ml Kalfs- of runderfond
200 g Crème fraîche
1 st Ui, rood (gesnipperd)
300 g Waterkers
Peper, zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 °C. 

Kook de aardappels in water met zout gedurende in 20 á 25 minuten gaar. Gehaktballen gedurende 10 minuten in oven verwarmen.


Olijfolie verhitten en hierin het venkelzaad gedurende 1 minuut aanzweten. Afblussen met witte wijn. Voeg de fond toe en laat tot de helft inkoken. Roer 20 gram crème fraîche door de jus en breng op smaak met  peper en zout. 

Leg de gehaktballen in de pan en houd op laag vuur warm. 

Giet de aardappels af en vang een 2 dl kookvocht op. Stamp de aardappel met de rest van de crème fraiche en een flinke scheut kookvocht tot een smeuïge stamppot. Schep er waterkers zonder steeltjes, ui en zout en peper naar smaak door.


Verdeel de stamppot over de borden en leg hierop de gehaktbal en schep de jus erover.